Fløde (double crême), syrnet føde (crême épaisse), og smør-
KUN PÅ BESTILLING!!
Sommerens samarbejde med de unge folk fra Manfreds og Relæ havde mange vidunderlige aspekter. Et af dem var Cecilies ønske om at lave vores eget smør til den berømte pop-up frokost som Hårbølle Mejeri (sammen med 44 Møen) gav i september 2014 i Hårbølle Huset.
Smør kræver, fløde, og syrnet fløde. Og alle 3 produkter fremstilles nu på særlige bestillinger til restauranter, som Amass på Refshaleøen i København.
Fløden er selvfølgelig fremstillet på mejeriets egen centrifuge. Resultatet er en tyk 45% fløde (en ”double crême”).
Fantastisk i sig selv, fx til friske jordbær.
Syrner man den med en gedigen fransk syrningskultur, specielt beregnet til smørfremstilling får man en fast syrlig fløde. Af uransagelige årsager kalder vi - på dansk - dette produkt for creme fraiche (frisk fløde!) (Det franske navn er ”crême épaisse”). Vallø Slotskro giver den til krabbe kød. Amass serverer den ned nastursjer (tallerkensmækkere).