faareost fra moen 2

HVEM ER VI?

Hårbølle Mejeri producerer oste og yoghurter efter de bedste håndværksmæssige traditioner, baseret på prima lokale råvarer. 

Hårbølle Mejeri blev etableret i oktober 2011 med støtte fra EU's regionaludviklingsfond. Mejeriet er medlem af netværket ”Kultivator”, et samarbejde mellem lokale producenter og restauranter, der producerer ”med omhu og omtanke”.

Hårbølle Mejeri fik hurtigt manifesteret sig som et kvalitets osteri for håndlavet ost. Glimrende anmeldelser af folk som Kjeld Koplev, etablerede en god kundekreds, lokalt, regionalt, og ikke mindst i København. Idag leverer vi oste og yoghurter til halvdelen af Danmarks Michelin stjerne restauranter, og en lang række andre toprestauranter.

Men den lokale støtte er rar at have:  Michelin-stjerne restauranten Frederiksminde i Præstø (som har væres vores kunde fra starten), Rønnede Kro, Babette i Vordingborg, og Hotel Saxkjøbing.

Vores første store støtte, grossistforetningen ”HKI Ost” giver stadig mængder af god og kritisk feedback og glimrende forbindelser til restaurationsverdenen.HKI har egne modningsrum, og vi har indledt et tæt samarbejde om eftermodning af vores oste hos HKI, der garanteret snart vil sætte det berømte Mons Affineur firma i Frankrig i skygge (ha,ha).

Hårbølle Mejeri har selvfølgelig sit eget lille mejeriudsalg og ”showroom”. Så i perioden fra 1.maj til 1. oktober er vi et besøg værd. Kom og smag på varerne, få en snak med ostemesteren og hans folk, og få et glimt af, hvordan man laver ost og yoghurt. Mod betaling laver vi også gerne en rundvisning for grupper af 10 personer.

Vi har også grise. Først og fremmest for at have et godt sted af komme af med vores valle. Hver sommer tumler smågrise af racen Sort-broget gammel dansk Landrace sig på en stor græsmark og nyder godt af moders mælk, orme og biller fra marken, og senere byg og ærter, nedfaldsfrugt fra Rytzebækgårds Økologiske plantage, og ikke mindst valle fra Hårbølle Mejeri. Tag børnene med ud for at se dem (og tag nedfalds frugt med til grisene).