camembertHårbølle Mejeri producerer oste og yoghurter efter de bedste håndværksmæssige traditioner, baseret på prima lokale råvarer.
Mejeriet blev etableret i oktober 2011 med støtte fra EU's regionaludviklingsfond. Mejeriet er medlem af netværket ”Kultivator”, et samarbejde mellem lokale producenter og restauranter, der producerer ”med omhu og omtanke”.

Hårbølle Mejeri fik hurtigt manifesteret sig som et kvalitets osteri for håndlavet ost. Glimrende anmeldelser af folk som Kjeld Koplev, etablerede en god kundekreds, lokalt, regionalt, og ikke mindst i København, hvor man i dag kan nyde vores oste i restauranter som Høst, Rebel, Palægade, Tårnet (Christiansborg), og Øl&Brød . Men den lokale støtte er rar at have:  Michelin-stjerne restauranten Frederiksminde i Præstø, Babette i Vordingborg og Hotel Saxkjøbing. Vores første store støtte, grossistforetningen ”HKI Ost” giver stadig mængder af god og kritisk feedback og glimrende forbindelser til restaurationsverdenen.

Hårbølle Mejeri har selvfølgelig sit eget lille mejeriudsalg og ”showroom”. Kom og smag på varerne, få en snak med oste mesteren, og få et glimt af, hvordan man laver ost og yoghurt. 

Vi har også grise. Først og fremmest for at have et godt sted af komme af med vores valle. Hver sommer tumler smågrise af racen Sort Broget Gammel Dansk Landrace sig på en stor græsmark og nydt godt af moders mælk, orme og biller fra marken, og senere byg og ærter, samt ikke mindst nedfaldsfrugt fra Rytzebækgårds Økologiske plantage. Tag børnene med ud for at se dem (og nedfalds frugt til grisene).

Udsalget er åbent fredag 16-18 og lørdag 10-13.
Står man lige og mangler en Hårbølle camembert kan den fås i vores lokale Fanefjord Dagli' Brugs og i Superbrugsen i Lendemarke (Stege).
- Eller i København i Torvehallerne (Omegn), Vin de Table, Khiosk, Menus Gourmetbutikker eller Irma på Axeltorv.
Husk dog at butikken er lukket fra 1. november til 1. maj (vi forsætter selvfølgelig produktionen, men du må andre steder hen for at købe og smage).